torstaina, elokuuta 31, 2006

Atkinsin aloitus

Mies söi ensimmäisenä Atkins-päivänä pekoni-juustomunakasta aamulla, juustoa ja salaatinlehteen käärittyä kalkkunametwurstia varhaislounaalla, kaksi hiilihydraatitonta (nitriitöntä ja mausteetonta) nakkia lounaaksi ja nyt on porsaankyljys paistumassa sekä Miehelle että Lapselle. Nainen on sivistymässä kaupungilla. Naisen juomana on varmaankin punaviini, Miehellä sokeritonta, makeutusaineilla imelöitettyä mehua laihana versiona. Pari kuppia espressoa Mies on ottanut ajankuluksi. Ja tietysti lasin vettä silloin tällöin. Miehen työpaikka on kylläännytetty puheilla uudesta kuurista.

Atkinsin dieetistä on verkossa vaikka mitä, mutta tämä linkkaamani Pia Rantasen sivusto näyttää selkeältä esitykseltä aiheesta hieman toisesta näkökulmasta... En ole tosin sen ilmoittamia määriä tarkastanut. Niistähän saa parhaiten tietoa Finelistä

Veikkaisin, että Mies on saanut noin kolme grammaa hiilihydraatteja salaatista. Nälkä on kolkutellut tasaiseen tahtiin, joten syötävä on paljon. Reilut 15 grammaa hiilihydraatteja olisi varastossa. Salaattiannoksella siitä saisi vähän kulutetuksi. Hiilihydraatit eivät nyt vain maistu - kyljyksen seuraksi tietysti voisi silputa hieman sipulia. Tosin ruohosipuli olisi parempaa.

Miehen liikunta, 9742 askelta, on kokonaan hyötyliikuntaa. Tihkusateeseen ja myrskytuuleen ei Miehellä tehnyt mieli ja eilinen rasitus tuntuu hänen paikoissaan. Lepäilyä on siis juryn valinta. Siinä on hyvä odottella huomista päänsärkyä. Nyt 30 tunnin jälkeen ei Miehellä mitään merkkejä siitä onneksi ole.

Onkohan Naisella huomenna päänsärkyä? Mies veikkaa, että Nainen pysyy enemmän kuin kohtuudessa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Atkinsille! Kokeilin sitä itse kuukauden ajan vuosi sitten. En repsahdellut ja pysyin koko ajan ketoosissa. Nautin ruokavalion ruuasta ja kaikki sujui mukavasti, mutta kuukauden tulos oli +-0. Kaikkien neljän viikon aikana paino ei heilahtanut puoleen eikä toiseen. Toisaalta se ei myöskään kohonnut, mitä kesällä yleensä pukkaa tapahtumaan. Mutta päättelin, että Atkins ei vain taida olla minun juttuni, vaikkakin pidän juustoista, lihasta, kermasta, kalasta ym. Harmi!

Painoindex kirjoitti...

Toiset on luotu laihtumaan, toiset ei - mutta tämänhän me jo tiesimme.

Muistaakseni hre Atkins eläissään tilastoi, että 98 % laihtuu hänen kuurillaan - eli yksi viidestäkymmenestä ei laihdu.

Täytyy vain toivoa, että se en ole minä. Ainakin tämä ruoka maistuu. Puntari näyttää 200 grammaa enemmän kuin aamulla - aamulla puntit ovat varmaan jo tasan.

kesäkissa kirjoitti...

Onnittelut hyvästä valinnasta. Itse olen pudottanut Atkinsilla, tai nykyään oikeastaan ihan vaan vähähiilarisella dieetillä 7 kiloa. Enää 1 kg tavoitteeseen. En olisi uskonut, että tämä on näin helppoa. Ei tartte kituuttaa ollenkaan vaan saa syödä koko ajan ihanaa ruokaa!

ainailona kirjoitti...

Kas, kas, tervetuloa hiilarit hittoon - kerhoon!. Vaikka itse en ihan ketoon-ketoosiin omassa rempassani pyrikään, niin jo vain voin kompata, että hiilarien tietoinen tarkkailu on parantanut selvästi mielialaa ja on siinä muutama kilokin jo mennyt.

Lisäksi se on suhteellisen helppoa ja melkein aina mahdollista toteuttaa ihan tavallisessa tusinatyömaakuppilassakin.

Tärkeämpää kuin varsinainen kilojen kyttääminen tässä puuhassa on minusta nauttia siitä, kun alkaa byysat lököttämään ja sukat pyörimään jalassa;)

Painoindex kirjoitti...

Mies tykkää kytätä kiloja, laskea hiilihydraatteja ja kiusata itseään kaloreilla.

Laihuus ei sinällään ole tavoite, koska Mies ei ole koskaan ollut laiha. Melkein atleetti, kyllä.