torstaina, elokuuta 31, 2006

Uudet kujeet

Harmaata ja kylmää. Nyt se syksy alkoi.

Eiliset pitkät lenkit siivittivät miehen painon 96,1 kilogrammaan. Miehen askelmittari näytti 14832 askelta, mutta laitepa ei ollut illalla päällä, joten 15000 askelta meni varmasti rikki.

Sen kunniaksi Mies kävi ostamassa uudet juoksutossut (kympillä Citymarketista). Mukaan tarttui joukko vitosen mustia T-paitoja ja muutaman euron pinon sukkia ja housuja. Onpahan alusvaatetta mitä hiostaa kylmenevällä baanalla.

Naisella puntari näytti 74,8 kg. Eli kaksi viikkoa sairaaladieetin lopusta molemmat ovat puolen kilon päässä sen lopputilanteesta ilman erityisiä ponnistuksia.

Nainen aikoo jatkaa samalla linjalla, sillä paino oli jo kolmannen päivän alle 75, eikä hän näe syytä vaihdokseen. Paino tippunee hänellä puolisen kiloa viikossa, se tekee reilut pari kiloa kuukaudessa eli Roomaan hän pääsee 70-kiloisena. Kelpaa siinä sitten tihrustella muotiliikkeiden pukuja - Mies näkee jo silmissään hänen hahmonsa pelottavassa liituraitapuvussa.

Tätä ette kyllä usko, mutta mies päätti sittenkin ryhtyä Atkinsin dieetille. Hiilihydraatit, joilla eloa on siivitetty viimeiset neljä viikkoa, ovat nyt pannassa. Ensimmäisten kahden viikon aikana Mies saa nauttia vain 20 grammasta hiilihydraatteja päivässä.

Keksintö tuli äkkiä Miehen käytyä kirjastossa, jossa Tri Atkinsin Uusi Dieettikirja tarttui kainaloon. Se, että systeemi tiputtaa painoa, on Miehelle tuttu juttu jo parinkymmenen vuoden takaa. Miehen Isä nimittäin käytti sitä tiputtaakseen parikymmentä kiloa.

Ne tulivat vuosien mittaan takaisin, mutta niinpä dieettikin oli muuttunut, ja lopulta kerätyt ylipainokilot olivat tarpeen: syöpä söi miestä aika vauhdilla. Kuolema olisi ilman rasvakerroksia tullut huomattavasti aikaisemmin. Joskus niinkin päin. Syöpää sairastavan vanhuksen ei kannata olla erityisen laiha.

Kaupan tiskillä hävetti. Valitsin sen pyöreimmän, joka ei ihmettele ostostani. Amerikan pekonia, 15 suurta munaa, kinkkusiivuja - niitä on varottava, sillä siivutettuun lihaan laitetaan usein sokeria (ja diettiin sopimatonta maltodekstriiniä), lähes kilo kermajuustoa.

Niinpä valmistin aamiaiseksi viiden munan munakkaan, jossa oli mausteena ripaus ruohosipulia, pekonia ja kermajuustoa, pippuria ja suolaa. Vatsa täyttyi ja hyvää oli.

Ennen kuin vaahtoatte kolesterolista kerrottakoon, että minulla kokonaiskolesteroli sattuu olemaan 2,9. Ei ole taipumusta siihen suuntaan...

Ei kommentteja: