perjantaina, elokuuta 11, 2006

Ensimmäinen torstai, aamu

Laihtuessa kokee omituisia tuntemuksia, mutta ne eivät ole mitään niihin verrattuna, mitä lihoessa kokee.

Miehelle selvin fyysiperäinen tieto laihtumisesta on siinä kun tuntee, että liha värisee. Ihan alla on värinää ja joskus jopa kuumotusta. Jälkimmäinen oli totta viime yönnä ranteiden suunnalla. Kropan nopea reagointi johtunee ennakkodieettipäivistä.

Miehen päässä on koko ajan pieni vanne ja voihan se aamulla sitä ollakin. Eilen illalla mitatessa Miehen verenpainehärpäke olisi soittanut torvisoittoa jos olisi osannut, sillä se päätyi hämmentäviin lukuihin: 113/83. Melkoisen ideaali siis.

Mies veikkasi, että se on käytännöllisesti katsoen suolattoman dieetin tulosta. Tai sitten mittauksessa meni jotakin pieleen.

Tieto matalasta verenpaineesta aiheutti heti uuden joukon tuntemuksia. Täytynee mitata tänä iltana uudestaan.

Mutta sitä höyhenenkeveyttä ei Miehellä ollut. Jalat olivat hapoilla kuin 400 metrin loppusuoralla. Miehen jalka laahusti ja tuntui jäykältä.

Eilinen kävely jäi alle kahden kilometrin, kun ei pystynyt, Mies lainaa nyrkkeilijä-Jyriä. Nyt tarvittaisiin hierontaa, mutta Nainen makaa sängyssä yhtä uupuneena eilisen pyykinpesun uuvuttamana. Fyysisesti parin-kolmen pyykkikorin kantaminen pesukoneen äärelle, täyttö, tyhjennys ja ripustus ei liene kovin rankkaa, mutta henkisesti. Varsinkin kun on nälkä.

Oikeastaan eilen ei ollut nälkä. Kasviskeittoa pitää ottaa säännöllisesti heti kun hiukaisee, eilinen omena toi tunniksi jumalaisen olon, ja sokerittomia hedelmämehuja meni molemmilla yli puoli litraa, joka on vähän turhan paljon.

Miehen olo oli illalla lähes normaali. Sitä värinää lukuunottamatta. Nainen otti eilen keittoa mukaan liian vähän. Kun hedelmäksikin valikoitui vain nektariini oli illalla päänsärky. Osa saattoi johtua kahvin puutteesta. Se oli niin kova, että lievitykseen tarvittiin pilleri.

Mies ei ollut varma, onko se järkevä liikku, mutta päätteli, että sairaaladieetissä pillereiden otto ei ole harvinaista. Niitä kai siellä popsitaan, kun on pakko. Muuten Mies ajatteli niin, että ilman päänsärkypilleriä ihminen tuntee oman pahoinvointinsa tason parhaiten. Sehän on yksi mahdollinen perusta dieetin keskeyttämiselle. Ja jos laihtuminen ei ole niin kivaa, niin siihen ei järjestä tarvetta ihan lähiaikoina myöhemminkään.

Miehen paino aamulla 98,1 kg (-3,9 kg esidieetin alusta - sunnuntaista siis, ja tämän dieetin aikana -1,2 kg). Nainen mittasi 76,6 kg eli eilen alkaneen dieetin alusta -2,0 kg. Nainen kadottaa nestettä ja totta vie näyttää suihkussa sutjakammalta.

Ei kommentteja: