tiistaina, elokuuta 08, 2006

Ensimmäinen maanantai

Mies heräsi Naisen lähtöön 7:30. Kahvia oli keitetty, mutta Mies otti aamiaiseksi Riitan herkun Mustikkakeittoa. 29 kcal / desilitra tarkoitti 90 kilokalorin aamiaista. Puntari näytti ennen sitä 99,9 kiloa. Nestehukkaa siis runsaasti, yöllä syöty juustoleipä sitä vei. Siksi alle satanen ei tuottanut riemunkiljahduksia.

Lapselle Mies antoi lasillisen samaa juomaa ja banaanin. Lapselle oli tarjolla päiväsajaksi hedelmiä ja voileipiä, pakastimessa lisäksi jäätelö. Lapsen kavereita oli tulossa kylään päivän ajaksi. Heillä on taito löytää syötävää, eikä sormella osoittaminen tahdo riittää. Perheessä ei ole mikroaaltouunia.

Mies sortui päivällä ravintolalounaaseen. Puolen päivän aikaan, neljä tuntia miniaamiaisen jälkeen Miehellä oli kirkuva nälkä, televisiosta tulivat kuulan karsinnat. Se oli nähtävä, ja maksoi lounaan.

Kapakan lihapullat olivat jumalaisen hyviä. Kaikki viisitoista. Muusia meni reilu annos, kermakastiketta vain niukasti. Kauhallinen. Ehkä vähän toista. Työpäivä jatkui kuitenkin iltaseitsemään. Töissä hikoilutti, lämpöä noin kolmekymmentä astetta. Välipalaksi Mies nautti kahdeksan tunnin aikana vain vettä. Runsaasti vettä. Ja raatoi isänmaan eteen.

Kotiin Mies ehti vähän yli kahdeksaksi. Nainen oli laittanut munakkaan ja syöttänyt sitä lapsellekin ja tyytyi siihen, vetäytyi lukemaan. Mies ja Nainen vaihtoivat päivän mittaan kymmenkunta sanaa, mistä ei ole edes blogin täytteeksi. Se on harvinaista Miehen ja Naisen elämässä. Omat ruoat, omat tavat.

Oli sovittu, että Miehelle ei ollut ruokaa, joten hän joi lasin ihan tavallista appelsiinimehua ja vielä toisenkin. Lisäksi vettä ja puoli litraa Pepsi-Maxia, mitä Lapsikin kävi naukkailemassa. Televisiosta tuli urheilua ja ilta sujui rattoisasti. Mies töllötti ruutua, Lapsi piirsi ja kiukutteli televisiosta, Nainen luki makuuhuoneessa. Liekö syönyt salaa? Sitä on Naiselta kysyttävä huomenaamuna.

Illan mittaan Miehen oli tehtävä mitä oli tehtävä - kaksi rullarieskaa, täytteeksi Lidl-salaattia, jossa on majoneesia, sulatejuustoviipale pilkottuna ja kolme viipaletta kielimakkaraa kumpaankin.

Syöpöttely aiheutti janon, mitä oli korjattava vedellä. Vatsa turposi, mutta se ei ollut Miehen elämässä ensimmäinen kerta.

Yöllä suureen juomalasiin lisättiin magnesium-pilleri liukenemaan. Maha on täynnä, oikeastaan turvoksissa.

Huomennakin on kuumaa. Laihdutuksen aloittaminen rankasti on siksi turhan riskaabelia. Sitä paitsi taloudellisesti on järkevää syödä jääkaappi tyhjäksi. Siihen menee tällä tahdilla useampi päivä. Viikonlopun ruokiakin on vielä jäljellä. Kun viilenee, alkaa tehorumba. Ovatko laihat lupaukset tässä parempia kuin runsaat ja lihavat?

Mies pohtii sitä, vaarantavatko lihapullalounaat tämän blogin. Eivät vaaranna.

Mutta ne kisat - missä Mies katsoisi niitä lounasaikaan?

Ei kommentteja: