perjantaina, elokuuta 11, 2006

Helppoa elämää

Varsinaisen dieetin toinen päivä alkaa olla ruokailun osalta puikoissa. Miehelle helppoa kuin mikä. Ei päänsärkyä, ei mitään ongelmaa. Aamukuudelta kulhollinen keittoa, puoli yhdentoista aikaa puolitoista. Palanpainikkeeksi kurkkua kymmenkunta senttiä.

Iltapäivällä Miehen piti kieltäytyä bilekutsuista - kiitos niistä kuitenkin -, sillä edessä oli herkkuhetki. Dieetti lupasi nimittäin illaksi ison uuniperunan voinokareen kanssa. Tarkkaa puuhaa.

Uuniperunaksi olisi varmaan kelvannut Pito, mutta Nainen sanoi, että Rosamundaa sen olla pitää. Kotona ei ollut foliota eikä sopivia perunoita. Mies lupasi hakea.

Ulos helteeseen ja lähimpään kauppaan. Ei ollut Rosamundaa. Eikä ollut toisessakaan.

Mies arveli, että Itäkeskuksen Stockmannilta löytyisi. Kauppaan on matkaa melko tarkasti 4,5 kilometriä, joten Mies otti laukkunsa ja käveli sinne 47 minuutissa. Rosamundaa löytyi, uusia, ja vähän pieniä, mutta varmasti makoisia. Mies muisti ostaa myös foliota, kehuskeli kauppaan sattuneille tutuille laihdutuskuuriaan ja kävi asiasta pienen keskustelun myös kassan kanssa.

Raha-automaattiyhdistyksen mannekiininä kymmenen minuuttia seisottuaan miehen jalat olivat teräsbetonia ja polvi löi tulta. Rasitus oli sittenkin liikaa oikean polven revenneelle kierukalle. Miehen polveen koskeen, vaikka Jukka Keskitalon Euroopan mestaruus saikin hyppimään tasajalkaa.

Naisen päätä särkee jo toisen päivän ajan. Silti hän sai aamulla käytyä Uimastadionilla polskuttelemassa ja siivosi parvekkeenkin. Tehoja siis löytyy.

Illan huippuhetki oli uuniperunoiden syönti. Ette arvaa kuinka hyvää peruna voi olla. Mutta onneksi vain se ensimmäinen - perunat olivat niin pieniä, että tulkitsimme "ison perunan" tarkoittavan kahta pienempää. Niin kuin varmaan tarkoittaakin. Toista perunaa syödessä tajusimme, että olimme ähkytäynnä. Teelusikallinen rasvaa oli aivan tarpeeksi.

Huominen on helppo päivä. Keiton lisäksi saa syödä kasviksia ja hedelmiä vapaasti. Miehellä on klementiinejä ja omenia, Naisella nektariineja ja luumuja. Aiomme pysyä kohtuudessa varsinkin hedelmien kohdalla. Keitosta emme luovu.

Naisen päänsärky ajoi hänet vuoteeseen ja hän nukahti pian. Ehdin kuitenkin vähän lohdutella. Yhteiset kokemukset lähentävät, vaikka pitikin kiirehtiä katsomaan estejuoksua...

2 kommenttia:

Esa Karjalainen kirjoitti...

Johtuisiko päänsärky liikkeelle lähteneistä myrkyistä? Itsellä paasto joskus aiheutti moista, joten tiukka dieetti saattaisi myös. Jonkinsortin detox-efekti...

Jari Sedergren kirjoitti...

Vaikea sanoa. Kahviriippuvuus Naisella on - kahvittomuus on ennenkin aiheuttanut Naiselle päänsärkyä.

Mutta tämä on kovempaa särkyä. Jos se ei tämän päivän jälkeen häivy, dieetti on keskeytettävä.

Myrkkyjen pitäisi lähteä liikkeelle vasta viidentenä päivänä.

Pientä - varovaista - hikoilua ja paljon vettä: se on ainoa apu siihen.