torstaina, elokuuta 17, 2006

Rysäyskuuri ohi

Seitsemän vuorokauden "sairaaladieetti" on tältä erää ohi. Dieettiä noudatettiin kirjaimellisesti ja prikulleen. Viimeinen päivä - keittoa ja kokojyväriisiä kasviksilla sekä makeuttamatonta hedelmämehua romautti painoa yllättävän mukavasti.

Aamupaino Miehellä oli 95,5 kg (dieetillä -4,1 kg, puolentoista viikon aikana, "esidieetti" mukaan lukien - 6,5 kg, sillä toissa viikon lopulla paino oli 102 kg), Naisella 74,7 kg (aloituspaino 78,8 kg eli dieetillä -4,1 kg, kesän aikana -6,4 kg). Miehen paino vuoden alussa, joulun ylensyönnin jälkeen oli 108 kg, joten kevään ja kesän saldo on 12,5 kg. Naisen paino pysytteli kesällä 80 kiepeillä.

Viimeinen päivä oli Naiselle helppo. Eilinen oli "vähän epämiellyttävä"; ei kuitenkaan ollut "vaivoja". Eniten Naista häiritsi se, että viimeisen päivän ruoka (keiton lisäksi) oli riisiä ja vihanneksia. Kokojyväriisi ei italialialaisruokiin perehtynyttä Naistamme miellyttänyt.

Mies sen sijaan tykkäsi riisistä kuin hullu puurosta ja söi sitä kuin Simo hilloa. Se oli virhe. Kahden viimeisen päivän vatsakivut olivat melko pahoja: ensin pihvit ja sitten riisi. Kipu kiersi vatsan reunaosia. Alaosan kipu viittasi ehkä hieman runsaan riisin aiheuttamaan tilapäiseen suolitukokseen, ylävatsan kipuun ei ole selitystä ja reunakipu siihen, että irronneet vatsaläskit - niitä riittää onnistuneesta dieetistä huolimatta - olivat irronneet.

Mies mietti sitä olisivatko vatsalihakset kipeytyneet. Kun lihasten välissä piukkana pullottanut rasva tasaantui ja katosi, ei niin vähäisten vatsalihasten asento muuttui. Se aiheutti sitten lihaksen kipeytymisen. Toinen helppo selitys on vatsaläskin tipahtaminen - alavatsa roikkuu. Tämä voi aiheuttaa sisällä repeytymiä - miettikää muutaman kilon painoisen tiiliskiven sijoittamista roikkumaan nahan sisään ja sitä minkälaisia tuntemuksia se voi aiheuttaa.

Ehkä Miehellä oli kuitenkin kyse myös vatsalaukusta ja sen sisäpuolen ärtymisestä. Se pienentyi nopeasti ja suhteellisen pienetkin ruokamäärät aiheuttavat "ähkyn". Kasvis- ja riisiruoat edistävät myös kaasujen muodostumista, mikä voi aiheuttaa myös kipua. Myös pihvien ja keiton curry-mauste kävi mielessä. Varma ei voi olla.

Ensimmäinen vaihe on saavutettu. On hyvä jatkaa. Aamukahvi - tavallista maidokkaampi maitokahvi lämmitetyllä maidolla - maistuu yli viikon tauon jälkeen jumalaiselta. Ruisleipäviipale juuston ja kurkun kanssa samoin. Harvoin aamiaista näin nautinnollisesti syö.

Parilaihdutusta vaikenee (matkan vuoksi) ensi viikon tiistaihin. Silloin ovat mielessä ja vuorossa uudet kujeet.

Se on varmaa, että dieetti jatkuu kuin Kiinan muuri!

Mutta mikä dieetti ja minkälainen?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritin tuota dieettiä, mutta luovuin. Ensimmäinen päivä meni kohtuullisesti, olo oli hieman sekava mutta selvisin siitä. Seuraavana päivänä iski päänsärky, verenpainekin hieman kohosi, ei toki hälyyttäväksi, olo oli yhä sekavampi jotenkin huippaava. Keitto alkoi tympimään myös.

Luovuin dieetistä, odotan terveystarkastusta ja kokeilen sen jälkeen josko uusisin yrityksen. Ihmettelen tuota voimakasta reaktiota, lähtivätkö kuonat liikkeelle?

Terv. Komposti

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka olin dieetillä vain vajaat kaksi päivää, painoni oli tänään kolme kiloa kevyempi kuin eilen toisen päivän puolivälissä. Eilen painoni nousi siis yhden kilon aloituspäivän painosta. Laihduin siis kuitenkin kaksi kiloa. En itse tehnyt keittoa, tekijä laittoi siihen koko sellerinvarsinipun!? :) Siitäköhän huono oloni johtui? Eikös siihen keittoon tarvinnut vain yksi sellerinvarsi!

Terv. Komposti

Jari Sedergren kirjoitti...

Me panimme keittoon 500 grammaa varsiselleriä: keittoa tuli siis 5-6 litraa. Siinä on kokonaisuudessaan alle 1000 kcal, joten sitä oikeasti voi syödä niin paljon kuin haluaa.

Tympimiset ovat henkimaailman asioita. Ei sitä tarvitse pitää ruokana. Kun aloittaa sillä aamun, on yleensä niin nälkä, että mikä vain maistuu.

Näyttää siltä, että pari päivää on kärsittävä tuolla dieetillä.

Curry antoi makua, mutta saattoi ärsyttää myös vatsaa.