keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Väliaikatiedotusta

Puolitoista viikkoa sairaaladieetin jälkeen Nainen on päässyt saman kilon äärelle kuin tuota dieettiä lopetettaessa. Se tarkoittaa reaalisesti pari kiloa alempaa painoa, sillä nyt nestevarastot ovat normaalit eikä olo ole kuin puristetulla sitrushedelmällä. Tekniikkako? Aamiainen ja myöhäinen lounas sekä erittäin niukka iltanapostelu, jota varten olemme hankkineet luumuja.

Miehellä, joka tälläkin viikolla on maistellut lautasittain turkkilaisen ja intialaisen seisovan pöydän antimia, tilanne ei ole yhtä hyvä. Mies roikkuu edellisellä kilolla ja paha kurki vielä senkin yläpäässä kuin koulussa ikään. Mutta kun kokovartalopeiliin uskaltaa Lordi-naamari päällä katsoa, huomaa että kyllä siellä kropassa jotakin tapahtuu. Paino on laskussa, mutta muutoksen hitaus tuskastuttaa. Ja kuukauden päästä pitäisi olla kuutta-seitsemää kiloa keveämpi.

Turkkilaisessa hyviä tuotteita ovat hapatetut kasvikset, joita riittää puolenkymmentä sorttia. Siihen sitten salaatit, sipulit, oliivit, valkosipulit, erilaiset tahnat ja puristeet ja ensimmäinen lautasellinen on valmis. Ja sitten voi nimeksi syödä sitä vähäsuolaiseksi nykyään jätettyä lampaanlihaa tomaattikastikkeen kanssa. Ainoa mikä pöydässä epäilyttää on punajuuri. Onko siinä liikaa nitriittejä ja suoloja?

Intialaisessa taas on kaksi kasvisruokaa buffetissa. Toinen on linssipohjainen, toisessa on kasviksia ja perunaa. Perunoita Mies vähän välttelee kuten riisiäkin molemmissa etnisissä. Siinä mielessä hän on huono asiakas. Jos oikein niukasti syö, riisikin saattaisi käydä kylläisyyden tuojana. Mutta on se vaikea syödä niukasti...

Kerta viikossa. Siis jompi kumpi vielä menettelee. Kaksi taitaa olla liikaa, jos mielisi saada kilon viikossa pois.

Miehen liikuntahalut olivat maanantaina ja tiistaina hieman vähäiset, kun oikeaan polveen sattuu. Silti 10 000 askelta tuli molempina päivinä täyteen. Yhteislenkkejä Naisen kanssa ei saatu aikaiseksi. 15000 askeleen vauhdilla saattaisi mennä kilojakin, mutta se vaatii kaiken natsaamista työkiireiden keskellä - sää, kunto ja henkinen kunto.

Mies pohdiskelee kauhuissaan viikonloppua. On cocktail-tilaisuutta (avec!) ja seuraavana päivänä täysiä (tarjottuja) illallisia hyvässä seurassa (solo). Naisella näyttää olevan päättäväinen mieli, vaikka painonlaskun hitaus mietityttääkin.

Miehen mieli kääntyy varmaan johonkin uuteen repäisyyn. Sopiva dieetti siis hakuseen.

Ei kommentteja: