keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Ensimmäinen keskiviikko, aamu.

Kas, Nainenkin näyttää käyneen koneella. Pelkäsinkin, että tämä kommentointi jää vain Miehen hartioille. Ja nehän ovat kapenemassa. Toivottavasti kuitenkin vähemmän kuin muut ruumiinosat.

Miehen digitaalipuntari näytti aamulla 99,6 kg. Nainen taisi mainita lehden takaa omaksi painokseen 78,6 kg. Nainen ei jostain Miehelle vieraista syistä halua puhua koko aikaa laihduttamisesta, vaan ilmoitti haluavansa Pariisiin. Mies sanoi, että mieluummin Lontoo. Sieltähän voisi sitten Eurostarilla humauttaa pariksi päiväksi Pariisiin jos tahtoo. Tämä tyrehdytti keskustelun, vaikka Nainen testasikin muutaman keskeisen matkailunähtävyyden. Mies sanoi käyneensä niissä kaikissa, viimeksi pari vuotta sitten työmatkalla, kun sitä riitti viikonlopuksikin. Versaillesia ja Invalidikirkkoa lukuunottamatta.

Paino osoittaa, että lievää nestehukkaa on havaittavissa. Laihtumisesta alamme puhua kolmen viikon kuluttua. Mikäli puheita Miehen ja Naisen välillä riittää. Laihdutus, yleisurheilun EM-kisat ja eri rytmit tuovat aikamoisen hiljaisuuden spiraaliin perheen pelikentälle.

Ilmat ovat viilentyneet. Se antaa Miehelle mahdollisuuden rysäystiputukseen. Nestettä kropasta ei saa juuri irti kiertämällä puristamallakaan - pari viimeistä päivää ovat ne kuihduttaneet, mistä parin kilon tipahtaminenkin kertoo. Eilinen liikunta, noin 8 kilometriä kävelyä ja käveleskelyä, tuntuu kropassa, vaikka varttitunnin voimistelu illalla rentouttikin hetkeksi.

Miehellä läski värisee. Se on laihtumisen tuntu. En tiedä onko se yleistä: tietyssä vaiheessa laihtuminen on fyysistä. Toisaalta esimerkiksi puolukkamehu saa dieetin yhteydessä aikaan saman värinän. Ihon alla tuntuu. Ehkä rasvasoluparka siellä kärsii puutostilasta.

Aamiaista ei nautittu ruohikolla, parvekkeella sentään. Nainen söi lähes tavanomaisen voileivän ja joi kahvia, raaski kysymättä antaa aamulehdestä palasen Miehellekin.

Mies söi lihaa. Nainen oli yöllä valmistanut porsaan sisäfilettä uunissa ja siitä mies nappasi itselleen ehkä noin 70 gramman palan. Palanpainikkeeksi kolme "ohuenohutta" siivua savustettua kinkkua (rasvaa 2,5 %).

Mies varoo tänään mustikkakeiton hiilihydraatteja (7,1 g / dl) - kuljemme lähes nollabudjetilla alakarpaten, polttoa lihalla yllä pitämällä.

Laihduttamiseen aivan olennaisesti kuuluva maitotuote siemaistaan kahvin kanssa. Latteaa, mutta hyvää. Makeutusaineella, tietysti. On lähdettävä käveleskelemään työpaikan suuntaan. Työmatka on lähes 15 kilometriä, joten on tyydyttävä kilometrin kävelyyn molemmissa päissä. Kulkuvälinettä odotellessa voi vaikka nousta varpailleen 100 kertaa.

Ei kommentteja: