lauantaina, elokuuta 12, 2006

Kolmannen päivän ilta

Kolmas päivä kääntyy jo iltaan. Aamupäivällä Mies läksi kävelylle Lapsen kanssa, vaikka koko Itä-Helsinki oli savun peitossa.
- Venäjä palaa, kioskinmyyjä sanoi.
- Ei sitä tällä lailla haluaisi takaisin. Karjala-pullojen avulla se olisi mukavampaa, Mies totesi kuin menneisyyttä kaivellen.

Pienen epäröinnin jälkeen Mies ja Lapsi jatkoivat kävelyä. Tunnin päästä olimme Itäkeskuksessa, tuossa turmeluksen pesässä. Jaloissa tuntui eilinen ja nyt tämä. Lapsi hihitteli kun aloin laahustaa.

Tämän dieetin kuurilainen ei voi tehdä mitään. Ei juoda kahvia, teetä, ei syödä. Kaksi mahdollisuutta löysin: hedelmäsalaatti (3,65 e tuokkonen) ja hiilihapotonta vettä. Jätin väliin. Mies otti hörpyn omasta vesipullosta. Lapsi ja Nainen menivät ostoksille. Nainen oli käyttänyt metroa. Päänsärky oli selitys.

Ostelin kuitenkin tarvikkeet huomiseksi: litran kurria ja 0,75 litraa luonnonjugurttia. En kyllä tiedä, mitä on ei-luonnon jugurtti. Keittoahan meillä on omasta takaa. Tähän voisi kyllä lisätä hymiön.

Miehen yksinäisellä paluumatkalla sitten energiavarastot loppuivat: ilmeisesti alle 500 kcal päivässä uuvuttaa helposti viidentenä päivänä peräkkäin. Suomeksi sanottuna Mies simahti, urheilukielellä sammui. Viidentoista minuutin ajan Mies luuli, että kotiin ei taida päästä - sen jälkeen elimistö löysi uuden polttokohteen ja yhtäkkiä Mies oli melko pirteä.

Ei ollut pitkään, mutta onneksi koti oli lähellä. Kotona Miehelle tuli sitten hurja lihassärky - poltto oli mennyt lihaksille ennen kuin rasvavarastot tulisivat käyttöön. Nainen makasi reporankana petissä. Molemmat tankkasivat kuitenkin keittoa ja pari pientä hedelmäpalaa sekä runsaasti vettä.

Hedelmiä ovat Mies ja Nainen syöneet sen jälkeenkin. Mies kyllä lämmittää keittoa. Kyllä sitä yhden kipollisen voi ottaa. Olo on kummallakin energinen, Naisen päänsärky on ohitse ja hän siivoaa hullun lailla.

Pinna on ehkä tavallista lyhyempi. Sekä Mies että Nainen ovat korottaneet ääntänsä jo pari kertaa. Onneksi tavarat löytyivät ja onni kukoistaa jälleen paratiisissa.

Miehen paino juuri nyt 97,5 kg, Naisen 76,5 kg. Antaa mennä kun on alamäki vain...

Ei kommentteja: