torstaina, elokuuta 10, 2006

Päätoiminen laihduttaja

Päätoimisen laihduttajan elämä on hubaa. Televisiossa miehet kävelevät sateessa. Mies raaski jättää heidät hetkeksi pistäytyessään kaupassa. Sieltä mukaan tuli sokeroimattomia hedelmämehuja, niitä kalliita, kaksi litran purkkia. Pussillinen sipulia, kaksi vihreää paprikaa, kolme purkkia kuorittuja tomaatteja ja lapselle uutta 1 %:n kaakaomaitoa. Ja vaihteluksi huomiseksi kesäkurpitsa.

Pinaattia Mies ei muistanut ostaa, parsa ei ollut oikein kuosissaan. Eikä Mies parsasta kyllä niin välitäkään: tumapitoinen aine, kihtivaara, samaa luokkaa kuin punainen liha. Hän kuuluu niihin, joiden kihtiarvot ovat aina olleet ylärajallaan, perintöä Miehen äidin puolelta.

Onneksi Mies ei ole kokenut kihtikohtausta pitkään aikaan. Että voi olla isovarpaan tyvinivel silloin kipeä. Punainen ja turvoksissa. Ei ihme, kun liikkuvaksi tarkoitettuun niveleen tarttuu virtsakiteitä - siitä kihdille nimikin Arthritis uritica. Hoitona on aspiriini ja lepo, virtsanlaimentimia, jos lääkkeisiin asti on mentävä. Ja ruokailun muutos tulevaisuudessa pitää ne pois. Vettä kannattaa juoda tarpeeksi.

Nainen soitti ja kertoi, että olisi kyllä mukavampaa viettää laihdutuskuuria kotona. Mies ei tätä epäillyt. Nainen otti keittoa mukaansa työpaikalle ja oli käynyt ostamassa kuurin salliman hedelmän. Nektariini. Mutta ei Miehelläkään helppoa ollut. Tiukka alkuviikko alkoi tuntua päänsärkynä. Silloin Mies keräsi voimat ja lähti kauppareissulle.

Lähtö oli kyllä rankkaa. Ensimmäiset sadat metrit olivat kuin puujaloilla kävelemistä. Edellispäivien lenkit ja jumppa tuntuivat, eikä kantapään haavaumakaan jaksanut olla muistuttamatta, vaikka sitä on hoidettukin. Kuitenkin taas kävi niin, että liikunta helpotti oloa.

Ja kun sen suuren omenan sai palattua syödyksi, imeskellyksi, purruksi ja maiskutelluksi, olo lähenteli jumalallista: se jopa kesti lähes tunnin. Keitto on sitten vuorossa parin tunnin jälkeen. Hedelmähän kannattaa syödä mahdollisimman tyhjään vatsaan ja odotella sitten vähintään pari-kolme tuntia seuraavaan keittokulhoon.

Perussääntökin on tavallisen ruokailun arkeen olemassa. Liharuoan jälkeen hedelmää ei kannata syödä ikinä.

Miehen paino oli muuten aamulla 99,3 kg eli edellisen päivän ilmeisen paha nestehukka oli korvautunut veden ja keiton avulla. Nainen puntaroi itselleen 77,8 kg, joten alamäki hänelläkin on edessä. 7 päivää tekee 168 tuntia. 15 on jo takana. Siis melkein 10 prosenttia alkurysäyksestä.

Hikoiluttaa. Hyvä merkki.

Ei kommentteja: