sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

Kuinka lenkkipolulle menehdytään

Naisen paino oli 400 g enemmän kuin eilen. Mies sitä ihmettelemään, kun ilo edellispäivän 74 kg:n alituksesta oli sentään aitoa. Moista puntarilukemaa ei nimittäin ole nähty vuosiin.

"Mä tein spagettia", Nainen sanoi korvat luimussa ja takajalat sutia lyöden kuin peruuttaessa.

Miehen ulkoillessa elokuvissa Nainen mässää salaa ja vannottaa Lasta, ettei tämä juoruaisi. Näin pitkänaamaisena Miestä on harvoin nähty.

Miehen jumi lakkasi vihdoinkin. Eilinen askelmittarilukema ylitti reilusti 20 000. Aamun lenkki Naisen kanssa oli 8 kilometriä metsäpolkuja - mukana kiipeäminen kahdellekin hyppyrimäelle. Vanhalle Hiihtomäelle veivät puuportaat, joissa on varmaan reilut pari sataa askelta. Mies ei ollut niitä ennen mennyt ja lähti alhaalta juoksemaan katsomatta ylös. Puolessa välissä tuli sykeongelma.

Kun ei ole korkealla sykkeellä liikkunut vuosikymmeniin oli ahtopaine sisällä melkomoinen. Miehelle tulivat aitaan puolikyykyssä nojatessa nuoruuden urheilusaavutukset mieleen. Maitohapot olivat muuttaneet jalat mafian lyijypunteiksi. Onneksi meri oli muutaman sadan metrin päässä. Keuhkot olivat oikeasti revetä. Miehen päässä jyskytti pitkään jälkeen päin ja hän antoi valistuneen arvionsa, että juuri näin kuollaan lenkkipolulle.

Tilanne oli ohi minuutissa. Ylös päästiin lepäämällä vielä kerran matkalla. Näkymä ylhäällä oli mahtava. Loppulenkki sujui ihan mukavasti tihkusateesta huolimatta. Pieni särky korvien yläpuolella muistutti siitä, ettei kannata rehkiä liikaa, vaikka askel keveni yllättävästi eikä uupumusta tullut.

Miehen aamupaino oli tänään 93,9 kg. Eli uusi kiloluku saatiin aikaiseksi. Viimeksi tämmöinen luku on ollut vuonna 1987. Silloin lääkärintarkastuksessa puntari viipotti 93,5 kg. Lihavasta tukevaksi mies pääsee, kun paino laskee alle 90 kilon. Tätä vauhtia siihen menee yllättävän pitkä aika.

Miehen päämäärä on tällä hetkellä 75 kg. Siihen on jäljellä 18,9 kg. Lopullista päämäärää on vaikea sanoa, koska noin 80 kiloisena Mies harrasti aika pitkään puntinnostoa yli tunnin päivässä ja paino nousi kohisten lihasten kasvaessa. Nyt ei ole varmaa paljonko niistä on vuosien varrella menetetty.

Luultavasti lihasta on kuihtunut kaikkialta muualta paitsi pohkeista. Ne ovat teräksisessä kunnossa ja keittiöön kiinnitetty kokovartalopeili on pantava niiden kohdalla aina poikittain.

Miehen keuhkot ovat yhtä suuret kuin Lasse Virénillä (6,3 litraa), rinnanympärys vain vähän suurempi kuin Muhammed Alilla, mutta pohkeita varten Miehen pitäisi varmaan selata sumopainijakuuluisuuksien valokuvia...

Ei kommentteja: