tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Mielen harhailua

Viimeisen viikon aikana Miehellä on riittänyt mielitekoja. Paino jämähti paikalleen muutamaksi päiväksi, mutta alkoi taas laskea pari päivää sitten. 88,6 kg tarkoittaa siis -7,5 kg viidessä ja puolessa viikossa, -13,4 kg kahdessa kuukaudessa. Vuoden saldo Miehellä nyt -19,4 kg.

Tämänkertaisen maratonin puoliväli, kääntymispiste tiellä 75 kilogrammaan maaliin olisi sadan gramman päässä.

Kuuden viikon aikana Mies ei ole nauttinut pisaraakaan olutta, ei syönyt leipää, jauhoja, riisiä tai perunoita. Kasviksista ovat käyneet vain alle 10% hiilihydraatteja sisältävät. Munia ja lihaa on syöty kaikissa muodoissaan. Matalahiilihydraattinen dieetti - Atkins - on siis purrut hyvin, mutta nyt mieli harhailee.

Turkkilainen jugurtti maistuu yhä, sokeria ei tee mieli lainkaan, mutta kasviskeitot. Eilinen Naisen laittama siskonmakkarakeitto ja ruisleipäviipale näyttivät Miehestä suunnattoman hyvälle. Onneksi Korpelan siskonmakkaroissa ei juuri ole hiilihydraatteja, joten Mies latki kuumaa lientä makkaroiden kanssa. Varovasti Mies maistoi porkkanaviipaletta: äklön makeaa kuului tuomio.

Edellisenä perjantaina yhden oluttuopin kumoaminen oli Miehellä lähellä - sillä kertaa pokka piti. Edellisenä päivänä oli vierailtu ravintolassa vichy-linjalla. Mies hämmästeli sitä, kuinka kaksi vichypullollista sai mahan täyttymään ääriään myöten.

Naisen paino keikkuu hieman alle 74 kilossa. Mies vain pudistelee päätänsä omien tuskailujensa keskellä. Naisella ei ole mitään linjaa, mutta eipä paino näytä nousevankaan.

Mies yrittää pitää Atkinsista kiinni lokakuun loppuun. Painon pitäisi lähennellä 85 kilogrammaa. Sitten on ehkä uusien tuulien aika. Aika näyttää. Onhan tuostakin pudotettava vielä 10 kiloa.

Atkinsista kiinni pitäminen voi olla vaikeaa myös tulevien matkojen vuoksi. Mies kiertelee loppuvuoden vähän Euroopassa sekä loma- että työmatkoilla, tosin käy Suomessa pistäytymässä joka välissä.

Ei kommentteja: