torstaina, lokakuuta 05, 2006

5 viikkoa Atkinsia takana

Viisi viikkoa kestäneen Atkinsin dieetin aikana Miehen paino on tipahtanut 7,2 kg, sillä aamupaino tänään oli 88,9 kg. Viikoittainen pudotus on ollut hitusen alle puolitoista kiloa viikossa. Dieetti on pitänyt alun kommelluksia ja linjanvetoja lukuun ottamatta. Nälkä ei ole ollut.

Ryhtiliikkeen alusta, johon kyllä sisältyi pari viikkoa aivan tavallista ruokailua eli elokuun 6. päivästä paino on tipahtanut 13,1 kg. Koko vuoden miinussaldo on 19,1 kg. Se tarkoittaa, että 13,9 kg on vielä jäljellä. Tämänkertaisen laihdutuksen puoliväli häämöttää 400 gramman päässä. Kokonaisurakkaahan on 27 kiloa.

Laskuri ilmoittaa Miehelle kuin peili Lumikille: "Painoindeksisi on: 29.7. Sinulla on lievä ylipaino." 20 vuotta vakavaa tai sitäkin vakavampaa ylipainoa on takana, mikä naurattaa Miestä joka aamu. Miehen kilomäärätavoite perustuu painoindeksiin: "normaaliksi" siinä on määritelty 25.

Lasku on hidasta: tästedes jokainen menetetty kilo tiputtaa indeksiä vain noin 0,345 yksikköä. Ja kun painonpudotus on kilo tai enintään puolitoista viikossa, aikaa hankkeeseen kuluu. Monta "ilmaista lounasta" ja "punaviinilasillista" on jätetty väliin. Mies on ollut lähes esimerkillinen terveysfasisti. Viikottaisen painonlaskun voi ennustaa pienenevän mitä lähemmäksi tavoite tulee.

Naisen painonlasku on lakannut, mutta eipähän kuuriakaan ole ollut viikkoihin. Naisen paino on sadan gramman tarkkuudella sama kuin kolme viikkoa sitten. Nainen lohduttautuu kuitenkin sillä, ettei ole lihonut. Mies nauraa kolkkoa, tyhjää ja kaikuvaa naurua.

Ei kommentteja: